درباره سمي ترين ماهي دردنيا

بدون شک هیچ ماهی در دنیا سمی تر و کشنده تر از سنگ ماهی نیست. این ماهی ها نه تنها ظاهری عجیب و چندش آور دارند، که بر روی بدن آنها خارهای سمی وجود دارد که هر کس پای برهنه اش را روی آنها بگذارد، آخرین دردهای غیر قابل تحمل را تجربه خواهد کرد. به این دلیل به آنها سنگ ماهی میگویند که شباهت ظاهری به سنگ داشته و در بستر دریا و لابلای سنگها زندگی می کنند.

سنگ ماهي سمي ترين ماهي

درون خارهای موجود بر بدن سنگ ماهی، غدد ترشح کننده سم وجود دارند. سم تولید شده توسط یک سنگ ماهی بالغ از سم یک مار کبری به مراتب قوی تر است. این ماهی با شباهتی که به صخره ها و شنهای کف بستر دارد، تشخیص آن را بسیار مشکل می‌نماید.

درباره ماهي حلواسفيد

دراينجامي خواهيم  در مورد خوشمزه ترین ماهی جنوب صحبت کنيم. این ماهی همه جای دنیا مشتری دارد و بیشترین صید ان هم در آبهای خلیج فارس در محدوده ایران انجام میشود. اين ماهي گوشت بسيارلذيذدارد .اميدواريم بخوريد ولذت ببريد يادتان نرودكه آبزيان بعنوان غذاي سلامتي است واين گفته راجدي بگيريد.

واما مشخصات اين ماهي باارزش:

اسامی :

نام علمی :       Pamous argenteus

نام انگلیسی :        Silver pomfret

نام فارسی :        حلوا سفید

 ماهي حلواسفيد

اندازه : حداکثر اندازه بدن تا ۶۰ سانتیمتر می‌رسد.

مشخصات :

بدن تقریبا لوزی شکل، پوزه در بالای دهان جلو آمده، دهان کوچک و تقریبا انتهایی است. باله پشتی دارای ۶ شعاع سخت و ۴۲ شعاع نرم، باله سینه ای دارای کمتر از ۲۰ شعاع نرم، باله مخرجی دارای ۵ شعاع سخت و ۳۸ شعاع نرم می باشد، خارهای باله پشتی و مخرجی بصورت بریده روی پوست ظاهر میشوند که این خاصیت در نمونه های جوان بیشتر واضح است. باله سینه ای کمی نوک دار، باله دمی عمیقا دوتکه و تکه پایینی بلندتر می باشد، فلس های روی بدن بسیار کوچک بوده و به آسانی کنده میشوند، رنگ بدن در طرفین نقره ای و پشت آبی خاکستری است.

زیست شناسی :

از ماهی های مهاجر کرانه ای می باشد. بطور فصلی بصورت گله های بزرگ روی مناطق گلی تا عمق ۸۰ متر زیست می کنند، اما تا عمق ۲۰ متری دیده می شوند.

 

خورشت میگو

 
 

مواد لازم:

میگو 1 کیلوگرم
سیب زمینی 1کیلوگرم
گوجه فرنگی250گرم(رب گوجه 3قاشق غذاخوری)
نمک به مقدار لازم
فلفل و زرد چوبه به اندازه لازم
ادویه به اندازه لازم
روغن به اندازه لازم
پیاز 150گرم
آب لیمو 2 قاشق غذاخوری


طرز تهیه:
میگوها را پوست کنده روده پشتی آن را خارج می کنیم. پس از شستن صبر      می کنیم تا آب آن گرفته شود .
پیاز را خرد و آن را تا حد طلایی رنگ سرخ می کنیم.ابتدا زردچوبه و سپس میگو ها را به آن اضافه و حدود 2 دقیقه آن را تفت می دهیم. بعد بقیه مواد را به آن می افزاییم و می گذاریم 10 دقیقه بجوشد سپس سیب زمینی سرخ شده را روی آن می ریزیم.

نکته :

میگو ها بر اثر حرارت زیاد سفت می شوند بنا براین هر خوراکی که از میگو تهیه  می کنید  .حداکثر 15 دقیقه حرارت ملایم کفایت می کند

تصاويري ازغذاهاباماهي وميگو

خوراك ميگو نوش جان                                                      خوراك ماهي

خوراك ميگو                                                    ماهي شكم پر

ميگوبرگر                                              ماهي روغني

كباب بختياري باماهي                                                       پيتزاي ميگونوش جان كنيد . يادتان نرود آبزيان غذاي سلامتي است.

 

 

معرفی گونه : میگو

قبل از اینکه به مسئله تکثیر و پرورش میگو برسم، میخوام توضیح مختصری راجع به چرخه زندگی میگو ارائه دهيم. از بین گونه های مختلف میگو، میگوی سفید غربی رو بررسی میکنیم چون تکثیر و پرورش اون بسیار رایج هست :

رده بندی علمی و ساختمان خارجی :                                                        

شاخه :     بندپایان                Arthropoda
رده :    سخت پوستان                  Crustacea
زیر رده :               Malacostraca
سری :              Eumolacostraca
فوق راسته :                   Eucarida
راسته :    ده پایان                  Decapoda
زیر راسته :            Dendrobranchiata
دون راسته :                  Penaeidea
فوق خانواده :                 Penaeoidea
خانواده :    پنائیده                  Penaeidae
جنس :    پنئوس                       Penaeus
زیر جنس :    لیتوپنئوس                Litopenaeus  
گونه :    سفید غربی                 Vannamei

                                                

میگوی سفید غربی عضو خانواده پنائیده است. اعضای این خانواده به  دلیل آنکه پس از تفریخ تخم، لارو به شکل ناپلیوس (Napilus) است و ماده ها به جای حمل تخمها تا موقع تفریخ، آنها را در آب پخش میکنند. از سایر ده پایان متفاوت اند. بعلاوه، این میگوها دارای روستروم (Rostrum) دندانه دار هستند.

                                   

شکل بالا نمای عمومی ساختمان بیرونی میگوی سفید غربی را نشان میدهد. تعداد دندانه ها موجود بر روی حاشیه بالایی و پایینی روستروم و عدم وجود تارچه ها بر روی سطح بدن، وجود تمایز این گونه از سایر افراد جنس پنئوس هستند. میگوی سفید غربی بر روی لبه پایینی و بالایی روستروم خود به ترتیب ۲ و ۸-۹ دندانه دارد.

پراکنش جغرافیایی :

میگوی سفید غربی، بومی آبهای اقیانوس آرام و سواحل مکزیک، آمریکای جنوبی و مرکزی است. اما به دلیل سهولت نسبی پرورش میگوی سفید غربی، این گونه به تمام نقاط جهان منتقل شده است.

پوست اندازی و رشد :

همانند دیگر بندپایان، میزان رشد میگوها به دو عامل : تناوب پوست اندازی ( زمان بین دو پوست اندازی) و افزایش رشد ( در هر بار پوست اندازی چقدر رشد میکند ) بستگی دارد.

به دلیل اینکه بدن میگو با پوشش سختی ( اسکلت خارجی ) احاطه شده، جانور برای رشد باید پوشش قدیمی خود را انداخته و پوشش جدید و بزرگتری را بوجود آورد. در موقع پوست اندازی، کوتیکول در ناحیه بین کاراپاس و Intercalary Sclerit شکاف می خورد و از میان آن سرسینه و اندامهای ضمیمه قدامی بیرون آمده و با تکان سریع و قوی دم، جانور از پوسته قدیمی رها میشود. پوشش خارجی ابتدا نرم است اما به تدریج سخت میشود.

پوست اندازی غالبا اولین فرایند فیزیولوژیکی آشکاری است که وجود استرس را نشان میدهد. بنابراین پرورش دهندگان باید به تغییر دفعات پوست اندازی ( به ویژه کاهش آن ) توجه داشته باشند.

غذا و غذادهی :

پنائیده ها ذاتا گوشتخوارند و سخت پوستان کوچک، ناجورپایان و پرتاران را شکار می کنند. اما در حوضچه های پرورشی، این قبیل طعمه ها وجود ندارند و فقط غذای دستی داده شده و یا مواد آلی در حال تجزیه برای تغذیه میگوها در دسترس آنها قرار دارد.

بررسی های آزمایشگاهی که در انستیتو اقیانوسی انجام گرفته، نمایانگر آن است که حاصلخیزی طبیعی حوضچه ها ( برای مثال رشد جلبکها یا باکتری ها در ستون آب ) منبع غذایی مهمی را برای میگوی سفید غربی فراهم آورده و رشد میگو را افزایش میدهد. میگوی سفید غربی یک جانور شب کار است. اگر میگوهای سفید نابالغ به حال خود رها شوند، تقریبا همه آنها در بستر فرو میروند و به دنبال غذا نمی گردند، اما ریختن غذا به داخل استخر موجب تحریک و آغاز رفتار تغذیه ای آنها میشود. لذا پرورش دهندگان میتوانند با غذادهی در طی روز میگو را وادار به تغذیه کنند.

چرخه زندگی :

مراحل مختلف چرخه زندگی میگوهای خانواده پنائیده به ترتیب : ۱) ـ ماده بالغ (تخمریزی)     ۲) ـ تخم    ۳) ـ لارو ناپلیوس    ۴) ـ لارو پروتوزوآ    ۵) ـ لارو مایزیس    ۶) ـ لارو پیشرفته    ۷) ـ میگوی جوان

                                                            

                                                            

میگوها در آبهای دور از ساحل جفتگیری و تخمریزی می نمایند. بچه میگوها به طرف آبهای ساحلی حرکت کرده و بر روی بستر مصبهای کم عمق می نشینند و اصطلاحا کفزی می شوند. چند ماه بعد، میگوهای بالغ به آبهای دور از ساحل باز می گردند تا در آنجا بالغ شده، جفت گیری کنند و تخمریزی نمایند.

کلمات کلیدی : میگوی سفید غربی ـ پنائیده ـ  تفریخ ـ ناپلیوس ـ ده پایان ـ روستروم ـ تارچه ـ  پنئوس ـ  کوتیکول ـ کاراپاس ـ سرسینه ـ ناجورپایان ـ پرتاران ـ  انستیتو اقیانوسی ـ  لارو ناپلیوس ـ لارو پروتوزوآ ـ لارو مایزیس ـ لارو پیشرفته

ماراازانتقادات ونقطه نظرات وپيشنهادات خودياري كنيد.

 

کباب میگو

کباب میگو


مواد لازم:

یک کیلوگرم

میگوی بدون سر

نصف استکان

روغن مایع

4 قاشق غذاخوری

آب پیاز

2 قاشق غذاخوری

زعفران آب شده

یک قاشق چای خوری

فلفل

به مقدار لازم

نمک

مقداری

کره


طرز تهیه:

 میگو را پوست کنده و روده ی پشتی آن را خارج کنید. بعد از شستن، آن را در صافی بریزید تا آب آن گرفته شود. سپس آن را در ظرفی ریخته و 2 قاشق غذاخوری زعفران روی آن بریزید و خوب مخلوط کنید.

روغن مایع، فلفل، آب پیاز  و نمک را به میگو اضافه کرده و مخلوط نمایید. ظرف حاوی مواد را به مدت 2 الی 3 ساعت در محلی خنک قرار دهید.

ابتدا سیخ ها را چرب کنید. میگوها را از قسمت خمیده به سیخ بکشید و روی ذغال قرار دهید. موقع کباب نمودن روی میگوها را با کره ی آب شده چرب نمایید تا زمانی که رنگ آن ها طلایی شود. میگوها را در دیس بچینید و با لیموترش ، خیارشور، جعفری و نخودفرنگی تزئین نمایید.

شنیسل میگو

شنیسل میگو

مواد لازم:

یك كیلوگرم

میگو

2 قاشق غذاخوری

آب پیاز

300 گرم

آرد

2 قاشق غذاخوری

ماست سفت

یك قاشق چای خوری

بیكینگ پودر

به میزان كافی

نمك و فلفل

3 عدد

تخم مرغ

به میزان لازم

روغن

طرز تهیه:

میگوها را تمیز كرده و كاملاً بشوئید و در صافی بریزید تا آب آنها گرفته شود. پس از آن میگوها را با نمك و فلفل و 2 قاشق آب پیاز مخلوط كنید.

تخم مرغ ها را شكسته و خوب بزنید تا زرده و سفیده كاملاً با هم مخلوط شود. آرد و ماست سفت، نمك و بكینگ پودر را به آن اضافه كرده و هم بزنید تا كاملاً مخلوط شود. میگوها را با مایه ی تخم مرغ مخلوط نمایید.

مقداری روغن در یك ماهی تابه ی كوچك بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید تا داغ شود. توجه داشته باشید كه باید میگوها را دانه دانه در ماهی تابه قرار داده (روغن باید روی میگوها را بگیرد) و صبر كنید تا رنگ آن طلایی شود.

می توانید برای تزئین آن از سیب زمینی سرخ كرده و گوجه فرنگی تازه، نخود فرنگی و جعفری استفاده كنید.

*خواص خوراكی ها:

  - میگو 

  - پیاز 

  - تخم مرغ