ماهي كبابي

ماهی درشت 1 عدد
آب لیمو تازه نیم پیمانه
روغن زیتون نیم پیمانه
گشنیز 50 گرم
جعفری 50 گرم ن
عناع 50 گرم
زعفران 2/1 قاشق مربا خوری ن
نمک و فلفل سیاه
طرز تهیه:
تخم داخل شکم ماهی را بعد از خالی کردن و شستن جدا می نماییم و با 2 تا 3 قاشق سوپخوری پیاز کمی سرخ می کنیم بعد سبزی را بدقت تمیز و ریز خرد می کنیم و با تخم ماهی مخلوط می کنیم و باز هم کمی سرخ می کنیم و کمی نمک و فلفل به مایه می زنیم آنگاه گردو و زرشک را داخل این مایه میریزیم و ظرف را از روی آتش بر می داریم (سپس شکم ماهی را چاک کوچکی میدهیم محتویات داخل آنرا خارج کرده تمیز می شوییم ) و داخل شکم ماهی را با مایه فوق پر می کنیم بعد ته سینی را کمی چرب می کنیم و ماهی را بهمان حالتی که در آب شنا می کند در سینی قرار می دهیم و با حرارت 400 درجه در فر قرار میدهیم و بعد از یک ربع بیرون می آوریم پوست آنرا می کنیم و روغن زیتون و آب لیمو و نمک و فلفل را مخلوط میکنیم و به ماهی می زنیم و در حدود یکساعت ماهی را طبخ میکنیم وقتی پخته و آماده شد ماهی را از فر خارج می کنیم و از سینی برمی داریم و در دیس قرار می دهیم و اطراف آنرا با جعفری و حلقه های لیمو ترش تزیین می کنیم . مقداری ا ز سس را روی ماهی میدهیم و بقیه را درسس خوری بر سر میز میبریم . ماهی معموﻷ با سبزی پلو در روز اول عید در ایران صرف می شود)
خوراك فيله ماهي
خوراك فيله ماهي
« خوراك يوناني براي 4 نفر »

مواد لازم:
فيله ماهي سْرخو 4تكه
جعفري –ريز خرد شده 6 پيمانه
كرفس- ريز خرد شده 2 ساقه
گوجه فرنكي-پوست كنده ريز خرد شده 3 عدد متوسط
سير ريز خرد شده 1 حبه
پياز ريز خرد شده 2 عدد متوسط
ليمو ترش درشت (خارگي) ورقه شده 1 عدد
روغن زيتون يك چهارم پيمانه
آرد سوخاري يك چهارم پيمانه
آب ليمو تازه يك چهارم پيمانه(60ميل)
آويشن 1 قاشق چايخوري
طرز تهيه:
روغن را در ماهيتابه گرم مي كنيم سير و پياز و كرفس را اضافه مي كنيم و تفت مي دهيم تا نرم شود، گوجه فرنگي را اضافه مي كنيم و مي گذاريم تا نرم شود جعفري را اضافه مي كنيم و خوب مخلوط مي كنيم.
فيله ها را در آويشن و نمك و فلفل مي زنيم. فر را گرم مي كنيم.
ته ظرف مخصوص فر را كمي چرب مي كنيم فيله ها را در آن مي گذاريم سپس مخلوط سبزيجات را روي فيله ها مي ريزيم، آبلیمو را هم اضافه می کنیم ورقــه هاي ليمو را روي سبزيــجات مي گذاريم و آرد سوخــاري را روي آن مي پاشيم.
ماهي را به مدت 30 دقيق در فر با حرارت متوسط مي گذاريم تا ماهي خوب پخته و نرم شود.
نكته:
1-مي توانيم به جاي آرد سوخاري خمير داخل نان ساندويچي را خشك ، پودر و استفاده كنيم.
2-اين خوراك را بلافاصله پس از تهيه مصرف كنيد و در فريزر نگهداري نكنيد.
شادابي كودكان بامصرف آبزيان
آياميدانيد با مصرف ماهي وميگو، كودكاني سالمتر ، شادابتر و باهوش تر خواهيد داشت؟
پس بياييد كودكان خود رابامصرف آبزيان آشناكنيم .
سالاد ماهی
|
مواد لازم
|
مقدار مورد نياز |
|
کنسرو ماهی
|
دو قوطی |
|
هویج متوسط
|
چهار عدد |
|
سیب زمینی کوچک
|
سه عدد |
|
تخم مرغ
|
شش عدد |
|
زیتون
|
200 گرم |
|
گوجه فرنگی متوسط
|
دو عدد |
|
شکر
|
یک قاشق مرباخوری |
|
سرکه سفید
|
یک فنجان |
|
نمك
|
به میزان دلخواه |

طرز تهيه :
هويج ها را خرد كرده و در حدود 20 دقيقه بجوشانيد. سپس سيب زميني ها را پخته و حلقه حلقه كنيد. سركه،شكر و كمي نمك را با هم مخلوط كنيد و با يك فنجان آب به مدت 5 دقيقه بجوشانيد و بگذاريد تا سرد شوند. تخم مرغ ها را بپزيد و آنها را نيز حلقه حلقه نماييد، كنسرو ماهي تن ، سيب زميني و تخم مرغ ها را در ظرف مناسبي چيده سپس گوجه فرنگي و زيتون را خرد كرده و همراه با هويج پخته و خرد شده بر روي ساير مواد بريزيد.اكنون مخلوط سركه، شكر و نمك را نيز به آن ها اضافه كنيد. سالاد ماهي آماده است. آن را مدت كوتاهي در يخچال قرار دهيد و سپس نوش جان کنید.
پيامهاي سلامتي (بااستفاده ازماهی ومیگو)

۱- با مصرف ماهي سلامتي را به خانواده خود هديه دهيد.
۲- مصرف آبزيان باعث كاهش درصد كته هاي قبلي مي شود.
۳- با مصرف ماهي، كودكاني سالمتر و شادابتر و باهوش تر خواهيد داشت.
۴- عدم چاقي، تناسب اندام، سلامتي جسم، با مصرف گوشت ماهي.
۵- با مصرف دو وعده ماهي در هفته، تقويت هوش و ذكاوت خانواده خود كوشا باشيد.
۶- ماهي هديه ي خداوندي است، آن را از كودكان دريغ ننماييد.
۷- با مصرف ماهي بدن خود را در مقابل افزايشر رسوب كلسترول بيمه نماييد.
۸- آيا مي دانيد مصرف ماهي ابتلا به بيماري قلبي را كاهش مي دهد.
۹- آيا مي دانيد گوشت ماهي حاوي 13 نوع ويتامين ضروري بدن است
۱۰- مصرف ماهي از بروز افسردگي جلوگيري مي كند.
۱۱- بياييد طراوت و شادابي را با مصرف آبزيان به روحمان هديه دهيم.
۱۲- گوشت ماهي، حاوي چربي ها مفيد، پروتئين مرغوب، ويتامين هاي گوناگون.
۱۳- گوشت ماهي غذايي كامل، با هضمي آسان و سرار از مواد مغذي.
۱۴- اگر چاق هستيد، اگر چربي خون داريد يا اوره خونتان زياد است. آبزيان مصرف كنيد.
۱۵- اگر طول عمر بيشتري مي خواهيد بايد ماهي مصرف كنيد.
۱۶- آيا مي دانيد ويتامين A موجود در گوشت ماهي موجب بينايي بيشتر مي شود.
۱۷- با مصرف مرتب گوشت ماهي خطر ابتلاءبه بيماري گواتر و آسم كاهش مي يابد.
۱۸- مصرف ماهي: عدم ابتلاء به گواتر
۱۹- سلامتي بدون پزشك= مصرف ماهي
۲۰- ماهي بخوريد تا دندانهاي شما سالم بماند.
۲۱- با مصرف ماهي از پيري زودرس جلوگيري كنيد.
۲۲- ماهي فقط غذا نيست دوا هم هست.
سمبوسه ماهي براي 4 نفر
سمبوسه ماهي براي 4 نفر
مواد لازم:
ماهي فيله شده نيم کيلوگرم
ادویه کاري يک قاشق چايخوري
پياز نيم کيلو گرم
نان لواش يک يا دو عدد
فلفل دلمه اي درشت يک عدد
نمک و فلفل به ميزان دلخواه
طرز تهيه:
ماهي فيله شده را بصورت قطعات ريز تقسيم نموده و با پياز و فلفل خرد شده (بصورت نخودي در روغن مايع تف مي دهيم. سپس پودر کاري و نمک و فلفل لازم را به ومخلوط اصافه نموده مجددا بهم مي زنيم تا مخلوط يکنواختي بدست آيد. براي تهيه سمبوسه نان لواش نازک را به قطعات دلخواه تقسيم نموده، آنگاه يک قاشق از مخلوط فوق را روي آن ريخته و با تا کردن گوشه هاي نان آن را بصورت اشکال هندسي مورد نظر (لوزي، مثلث) در آورده و دور تا دور نان را با لغاب نشاسته مي چسبانيم. بعد آن را د رروغن داغ سرخ نموده و پس از گرفتن روغن آن مصرف مي نمائيم.
كباب ميگو

مواد لازم:
میگوی بدون سر یک کیلوگرم
روغن مایع نصف استکان
آب پیاز قاشق غذاخوری۴
زعفران آب شده قاشق غذاخوری۲
فلفل یک قاشق چای خوری
نمک به مقدار لازم
کره مقداری
طرز تهیه:
میگو را پوست کنده و روده ی پشتی آن را خارج کنید. بعد از شستن، آن را در صافی بریزید تا آب آن گرفته شود. سپس آن را در ظرفی ریخته و 2 قاشق غذاخوری زعفران روی آن بریزید و خوب مخلوط کنید. روغن مایع، فلفل، آب پیاز و نمک را به میگو اضافه کرده و مخلوط نمایید. ظرف حاوی مواد را به مدت 2 الی 3 ساعت در محلی خنک قرار دهید. ابتدا سیخ ها را چرب کنید. میگوها را از قسمت خمیده به سیخ بکشید و روی ذغال قرار دهید. موقع کباب نمودن روی میگوها را با کره ی آب شده چرب نمایید تا زمانی که رنگ آن ها طلایی شود. میگوها
نقش ماهی در جلوگیری از بیماری های قلب و عروق

بیماری عروق كرونر چیست؟
قلب انسان، عضله ای است كه در تمام دوران زندگی، هرگز فعالیتش متوقف نمی شود و برای این تلاش بدون وقفه، نیاز به اكسیژن دارد. اكسیژن از طریق جریان خون سرخرگی حمل می شود و سرخرگ هایی كه اكسیژن را برای عضله ی قلب تامین می كنند، "عروق كرونر" نام دارند. در بیماری انسداد عروق كرونر، سرخرگ های های مذكور با تجمع رسوبات چربی مسدود شده و عضله ی قلب از وجود اكسیژن محروم می ماند كه شروع این روند از آغاز كودكی است. به تدریج با افزایش سن، رسوبات چربی جدار رگ ها خونی بیشتر شده تا جایی كه ممكن است در داخل رگ های خونی برآمده شوند و رگ ها را مسدود كنند كه این روند در نهایت به كم خونی عضله ی قلب منجر می شود. درهمین حال هر چه انسداد رگ بیشتر باشد، عضله ی قلب، كم خون تر خواهد شد و در نتیجه مقدار اكسیژنی كه دریافت می كند، بسیار كاهش خواهد یافت. با انجام فعالیت بدنی، نیاز اندام ها و عضوهایی كه مشغول فعالیت هستند به اكسیژن افزایش می یابد. در این حال قلب بایستی عمل خود را طوری تنظیم كند كه بتواند اكسیژن مورد نیاز عضوهای فعال را فراهم سازد. اما اگر عروق كرونر مسدود شده باشند، به دلیل كاهش جریان خون به عضله ، مقدار اكسیژنی كه قلب دریافت می كند، كم خواهد شد؛ لذا قادر به افزایش فعالیت خود در جهت رفع نیاز عضوها و اندام های محیطی نخواهد بود. در عین حال، كاهش جریان خون به عضله قلب ممكن است باعث احساس ناراحتی در قفسه سینه (احساس درد، خواب رفتگی، فشار شدید روی قفسه سینه با تنگی نفس و درد در دست ها به هنگام فعالیت) مبتلا شود و اگر انسداد عروق كرونر قابل توجه باشد، احتمال دارد حمله ی قلبی رخ دهد و قسمتی از عضله ی قلب نیز از بین برود. لازم است ذكر كنیم كه رسوب چربی در سرخرگ ها احساس نمی شود و انسداد پیشرفته ی رگ ها، به بیماری منجر می شود. حتی گاهی اوقات در مراحل پیشرفته نیز علامتی ندارد و ناگهان فرد دچار یك حمله ی شدید قلبی می شود. در عین حال روش هایی وجود دارد كه نشان دهد، آیا فرد در معرض خطر این بیماری هست یا خیر؟ یا اگر به این بیماری مبتلا است، در چه مرحله ای از پیشرفت آن قرار دارد؟
چه عواملی موجب افزایش احتمال خطر بیماری عروق كرونر می شوند؟
عوامل خطر متعددی وجود دارند كه فرد را در معرض خطر بیماری عروق كرونر قرار می دهند كه این عوامل به طور كلی به دو دسته تقسیم می شوند:
1- عواملی كه می توان آنها را تغییر داد و اصلاح كرد و شامل موارد زیر هستند:
* سطح بالای چربی خون ( كلسترول بالا، LDL- كلسترول بالا، تری گلیسیرید بالا)
* فشار خون بالا
* مصرف دخانیات
* دیابت
* تغذیه نامناسب ( مصرف بیش از حد چربی های اشباع و نمك)
* اضافه وزن و چاقی
* كمی تحرك و فعالیت بدنی
2- عواملی كه قابل تغییر یا اصلاح نیستند. این عوامل عبارتند از:
* سابقه بیماری عروق كرونر در افراد نزدیك خانواده (پدر، مادر، برادر و خواهر) كه عوامل ژنتیكی نام دارند.
* سن بالا؛ با افزایش سن، احتمال ابتلا به بیماری عروق كرونر نیز زیاد می شود.
* هورمون های زنانه كه نقش حفاظتی در مقابل بیماری عروق كرونر دارند. حداقل تا زمانی كه زن ها به یائسگی برسند، مردها بیش از زن ها در معرض خطر بیماری عروق كرونر هستند.
اگر چه این عوامل خطر قابل اصلاح نیستند، اما تلاش در جهت كاهش و اصلاح عوامل خطر گروه یك می تواند از پیشرفت بیماری عروق كرونر در افراد گروه دوم نیز كم كند.

نقش ماهی در سلامتی قلب
همان طور كه اشاره شد، یكی از عوامل خطر زمینه ساز بیماری عروق كرونر، تغذیه نامناسب است كه به تدریج باعث افزایش كلسترول، تری گلیسیرید،LDL- كلسترول ، چاقی، اضافه وزن و فشار خون می شود. پس یكی از روش های مقابله با این عوامل خطر، تغییر و اصلاح الگوهای غذایی و ترویج آن در جامعه است. ماهی یكی از انواع غذاهای سالمی است كه مصرف آن در جامعه ی ما بسیار كم است و در سبد خانوار كمتر دیده می شود.كه با رواج فرهنگ مصرف این ماده ی غذایی غنی و با ارزش، می توان به سلامت افراد جامعه كمك كرد. ماهی با داشتن چربی غیر اشباع "امگا-3" ، پروتئین و اسید آمینه ی تورین نقش مهمی در حفظ و ارتقای سلامتی افراد جامعه دارد. بیشترین تاثیر ماهی بر سیستم قلب و عروق از طریق چربی غیر اشباع آن یعنی "امگا-3" و اسید آمینه ی تورین است. از انواع ماهی هایی كه به مقدار زیاد، چربی "امگا-3" دارند ، ماهی تون، ساردین و سالمون (ماهی آزاد) را می توان نام برد. البته دیگر ماهی ها نیز حاوی این چربی غیر اشباع مفید هستند. طبق توصیه انجمن قلب آمریكا افرادی كه دارای بیماری های قلبی هستند بایستی هفته ای 180 گرم ( دو بار درهفته و هر بار 90 گرم) ماهی مصرف كنند كه به علت داشتن اسیدهای چرب امگا-3 باعث كاهش كلسترول خون شده و احتمال ابتلا به سكته های قلبی را كاهش می دهد.
تاثیرماهی بر فشار خون بالا
چربی غیر اشباع "امگا-3" موجب كاهش فشار خون در افراد مبتلا به فشار خون بالا می شود و فشار خون ماكزیمم یا سیستولی را تا 8 میلیمتر جیوه كاهش می دهد ولی روی فشار خون طبیعی بی تاثیر است. در افرادی كه مبتلا به فشار خون بالا هستند، مقاومت به انسولین وجود دارد و عقیده بر این است كه این ناهنجاری باعث افزایش فشار خون می شود. چربی غیر اشباع "امگا-3" مقاومت به انسولین را كاهش می دهد و از این طریق فشار خون را پایین می آورد.

تاثیر ماهی بر چربی های خون
تری گلیسیرید كه یكی از انواع چربی های موجود در خون است، می تواند زمینه ساز بیماری عروق كرونر به ویژه در خانم ها شود. چربی غیر اشباع "امگا-3" سطح تری گلیسیرید خون را در افرادی كه تری گلیسیرید خونشان بسیار بالاست، كاهش می دهد. می توان گفت اگر درمان های دارویی در این افراد موثر نبوده است، "امگا-3" می تواند به عنوان مكمل دارویی در كاهش تری گلیسیرید موثر باشد. LDL- كلسترول بالا نیز كه از چربی های بسیار بد است و رسوب آن در جدار عروق كرونر، آن ها را مسدود می سازد، می تواند توسط "امگا-3" كاهش یابد. "امگا-3" مقدارVLDL- كلسترول را نیز كه از جمله چربی های نامطلوب است، كاهش می دهد. اما اشاره به این نكته ضروری است كه "امگا-3" زمانی بر روی كاهش این چربی های مضر موثر است كه مصرف چربی های اشباع ( كره، روغن های جامد و غذاهای پر چرب) در برنامه غذایی فرد محدود شده باشد.
تاثیر ماهی روی انعقاد خون و پیش گیری از لخته شدن خون
"امگا-3" بر روی پلاكت ها و سلول هایی كه سطح داخلی رگ ها را می پوشانند و نقش عمده ای در انعقاد خون و تشكیل لخته دارند، تاثیر به سزایی دارد. همچنین از تجمع پلاكت ها كه از مراحل ابتدایی تشكیل لخته است، پیشگیری می كند و مانع از ترشح بعضی مواد منعقد كننده از پلاكت ها می شود. این عملكرد "امگا-3" در كسانی كه جراحی قلب باز و بای پاس(by pass) شده اند، بسیار مفید است؛ زیرا از انسداد رگ های پیوند شده پیشگیری می كند و مانع از حوادث قلبی جدید در این افراد می شود.

اثر مصرف ماهی روی سكته های مغزی ناشی از لخته در رگ های مغز
"امگا-3" موجود در ماهی و نقشی كه در مهار تشكیل لخته دارد، احتمال سكته های مغزی را كم می كند كه این آثار مطلوب را در خانم ها بیشتر می توان مشاهده كرد.در كسانی كه هفته ای یك بار ماهی مصرف می كنند، تا 7 درصد احتمال سكته مغزی كاهش می یابد. اگر دفعات مصرف ماهی به هفته ای 5 بار برسد، احتمال سكته ی مغزی تا 50 درصد نیز كاهش خواهدیافت.
مصرف ماهی و بیماری عروق كرونر
رژیم غذایی عمده اسكیموها از غذاهای دریایی تامین می شود. طی مطالعات گوناگون ثابت شده است كه مقدار كلسترول، تری گلیسیرید،LDL- كلسترول وVLDL- كلسترول در خون اسكیموها كم است و سطحHDL- كلسترول كه از چربی های مفید خون و از عوامل پیشگیری كننده ی بیماری عروق كرونر است، بالاست. به همین دلیل اسكیموها كمتر دچار بیماری عروق كرونر و مرگ ناشی از این بیماری می شوند. این تحقیقات نشان می دهد كه مصرف ماهی می تواند احتمال خطر ابتلا به بیماری عروق كرونر و سكته های قلبی را كاهش دهد. طی مطالعات گوناگون ثابت شده است كه با مصرف 35 گرم یا بیشتر ماهی در روز خطر سكته ی قلبی و سكته مغزی، به طور چشمگیری كاهش می یابد و در بعضی موارد نشان داده تا 44 درصد از حملات قلبی پیش گیری می كند. یك ارتباط معكوس بین مقدار و دفعات مصرف ماهی با كاهش عوامل زمینه ساز بیماری عروق كرونر یعنی چاقی، فشارخون بالا، چربی خون بالا و غلظت خون وجود دارد، یعنی هر چه مصرف ماهی بیشتر باشد، عوامل مذكور بیشتر كاهش خواهند یافت. ماهی به دلیل داشتن "امگا-3" از ضربان های نامنظم قلبی (آریتمی قلبی) پیشگیری می كند. یكی از این آریتمی های خطرناك به نام " تاكیكاردی بطنی" است كه موجب ایست قلبی می شود و "امگا-3" ازوقوع آن جلوگیری می كند.
تاثیر ماهی بر افرادی كه دخانیات مصرف می كنند
استعمال سیگار و دخانیات به عملكرد لایه ی سلولی كه سطح داخلی رگ های خونی را می پوشاند و " اندوتلیال" نامیده می شود، آسیب می رساند و مانع از انعطاف پذیری آنها می شود. در نتیجه در مواقع ضروری رگ ها نمی توانند گشاد شوند و به مرور سفت و سخت می شوند. اختلال عملكرد این لایه ی سلولی یكی از مهم ترین علائم پیشرفت رسوب چربی در جدار رگ هاست (آترواسكلروز یا تصلب شریان ها). افراد سیگاری با مصرف ماهی می توانند با این تغییرات خطرناك مقابله كنند، به شرط آن كه ابتدا مصرف دخانیات را ترك كنند. اسید آمینه تورین كه به مقدار زیاد در انواع ماهی ها وجود دارد، می تواند عملكرد لایه سلولی داخل رگ ها را بهبود بخشد و مانع از آسیب آنها شود و در نهایت احتمال بیماری عروق كرونر را كاهش می دهد. با توجه به فواید بی شمار و با ارزش ماهی و تاثیر آن بر سلامتی سیستم قلب و عروق، باید فرهنگ مصرف آن گسترش یابد و با حذف و كاهش نارسایی هایی كه در مسیر دسترسی خانواده ها به این ماده ی غذایی مهم وجود دارد، برای آن جای مناسبی در سبد و سفره ی غذایی خانوار ایرانی باز كنیم. امیدواریم مطلب فوق توانسته باشد تا حدودی شما در انتخاب غذای مناسب و تغذیه كافی برای داشتن بدنی سالم و به دور از بیماری ، كمك كرده باشد. البته به شرطی كه سعی كنید به توصیه های سلامتی آن عمل كنید.
هدف ماازگردآوري مطالب آبزي مصرفي ، ترويج فرهنگ مصرف آبزيان دركشورمان مي باشدچراكه مصرف آبزيان نقش مؤثري درسلامت جامعه دارد.روابط عمومي شيلات هرمزگان آماده هرگونه انتقادوپيشنهادازسوي شماعزيزان بازديد كننده ازوبلاگ روابط عمومي شيلات هرمزگان مي باشد .به اميدآن روز كه آبزيان جايگاه خودرادرسبدغذايي خانوارايراني پيداكنند.
آشنايي با خواص و ارزش غذايي ميگو

سرسینه ، شکم و دم میگو
کلیه دستگاههای بدن در ناحیه سر قرار دارند ، از فیبل دستگاه گردش خون ، دستگاه تنفسی ، دستگاه عصبی ، دستگاه بینائی ، دستگاه گوارش در قسمت شکم : پاهای شنا ( شکمی ) ادامه دستگاه گوارش (روده ) ، طناب عصبی و قست عضلانی میگو که قابلیت مصرف غذایی قرار دارد .در ناحیه دم : پای داخلی ، پای خارجی ، و تلسون قرار دارد .سیکل زندگی میگو به سه دوره کلی تقسیم می شوند
۱ـ دوران لاروی
۲ـ دوران بلوغ اولیه
۳ـ دوران بلوغ
از نظر تغذیه ای ، میگو در هر دوره از زندگی تغذیه ای متفاوت دارد . در دوران لاوری میگوها با فیلتر کردن آب دریا از موجودات ریزگیاهی و جانوری موجود در آن تغذیه می کنند. پس از گذشتن از دوران لاروی ، میگو قطعات بزرگتر که شامل ؛ پس مانده های غذاهای دریایی ، گیاهی و لجن بستر می باشد استفاده میکند.
تنوع گونه ای از میگو
ارزش غذایی میگو
میگو یکی از لذیذترین غذاهای دریایی است ،۱۰۰ گرم میگو ، حاوی ۷۷ میلی گرم آب ، ۹۹ کالری انرژی ۱/۱۸ گرم پروتئین ، ۸/۰ چربی ، ۱۶۳میلی گرم کلسترول و ۹۱ میلی گرم قند است .از نظر مقایسه ای نسبت به سایر غذاهایی که پروتئین زیادی دارند نظیر گوشت ماهی و گروه ماکیان ، میگو ، کالری کم تری دارند . پروتیئن موجود در میگو کیفیت بالایی داشته و حاوی تمام اسید آمینه های لازم جهت رشد می باشد .پروتئین میگو همانند سایر جانوران دریایی به دلیل نداشتن بافت هم بند به راحتی هضم می شود . برای گروه هایی از مردم نظیر افراد مسن که در جویدن و هضم غذا مشکل دارند غذای حاوی میگو گزینه مناسبی برای تامین پروتئین روزانه آنها است .میگوها در کل دارای چربی کمی می باشند ، اسیدهای چرب امگا ـ ۳ که از دسته اسیدهای چرب غیر اشباع بوده و برای سلامتی مفید هستند ، در میگو ها به وفور یافت می شوند . این دسته از اسیدهای چرب می توانند در کاهش خطر بیماریهای قلبی موثر واقع شود.اسیدهای چرب امگا ـ۳ هم چنین اجزای ضروری برای غشا سلول مغز و بافت چشم است . میگو منبع غنی از ویتامین های A، ، ۶ B ۱۲B ، C، D، E، و املاحی چون کلسیم ، آهن ، منیزیم ، پتاسیم ، سدیم ، روی ، مس ، منگنز ، و سلنیم است . علاوه بر این ؛ کلسیم ، آهن ، روی ، منیزیم ، و فسفر میگو نسبت به سایر آبریان بیش تر است .
گونه های شاخصی از میگو عبارتند از :
۱ـ میگوی موزی یا صورتی
۲ـ میگوی ببري سبز
۳ـ میگوی سفید هندی
۴ـ میگوی سرتیز یا میگوی سایز کوچک که از نظر اقتصادی ارزش کم تری دارد .